WOCA Mester olaj (Master Floor oil)

WOCA Mester olaj (Master Floor oil)

A WOCA Master padlóolaj ideális felületkezelő szer bármely fatípusú kezeletlen, frissen csiszolt vagy nemrég lerakott padlóhoz. Az olaj alkalmazható kezeletlen vagy lúggal kezelt faszerkezeteken, mint beltéri padlók, lépcsők, panelek és bútorok.

 • bármely fapadlón alkalmazható
 • alkalmas nagy padlófelületekhez
 • kézi vagy gépi feldolgozás

 

Színek:

 • fehér
 • természetes

 

Kiszerelés:

 • 1 liter
 • 2,5 liter
 • 5 liter
Kategória:

Share this product

Termékleírás:

A WOCA Master padlóolaj ideális felületkezelő szer bármely fatípusú kezeletlen, frissen csiszolt vagy nemrég lerakott padlóhoz. Az olaj alkalmazható kezeletlen vagy lúggal kezelt faszerkezeteken, mint beltéri padlók, lépcsők, panelek és bútorok. A Master padlóolaj jól beszívódik a felületbe, így az strapabíróvá, szennyeződés- és víztaszító hatásúvá válik. A Master padlóolaj natúr főként sötét fafajtákhoz ajánlott, kihangsúlyozza a fa természetes meleg színét. A világos fafajtákat a Master padlóolaj fehér változatával kezeljük, amely ápolja és védi a természetes világos színt. Alkalmazáskor a termék, a helyiség és a padló hőmérsékletének 15 és 30 °C között kell lennie. Gondoskodjunk a megfelelő szellőztetésről a termékfelvitel és a száradás alatt.

 

Hogyan használjuk?

 1. A kezeletlen felületen végezzünk finomcsiszolást csiszolópapírral (100-120-as szemcsézet). Keverjünk el 125 ml mélytisztítót 5 liter vízzel, majd tisztítsuk át a padlót. Az olaj felvitele előtt a padlónak teljesen száraznak, szennyeződés- és zsírmentesnek kell lennie. Javasolt fanedvesség max. 12 %. Olajozás csak min. 15 °C esetén.
 2. Az olajkannát a használat előtt és alatt is gondosan rázzuk fel. A különböző sorozatszámú kannák tartalmát a használat előtt keverjük össze, hogy elkerüljük a színeltéréseket. Az olajat rövidszőrű festőhengerrel hordjuk fel egyenletesen kb. 5-10 m2-es felületre.
 3. Az olajat 5-10 percig hagyjuk beszívódni a felületbe. Száraz foltok esetén vigyünk fel több olajat a padlóra.
 4. Ezután a felületet polírozzuk át moptartó alá helyezett bézs polírozó peddel vagy polírozógéppel, amíg a felület egyenletes lesz.
 5. A padlót polírozzuk át ped alá helyezett pamut törlőruhákkal, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat. Ezt addig folytassuk lépésről lépésre, amíg az egész padlót átpolíroztuk. Nem maradhat olajmaradvány a felületen.
 6. A padlót 6-8 óra elteltével polírozzuk át 1 deciliter Master padlóolaj felhasználásával 15 m2-en. Ezt a kezelést a keményedést követően végezzük, majd az olajat gondosan polírozzuk be a padlóba. A felesleges olajat távolítsuk el a felületről.
 7. A felület 12 óra múlva óvatosan járható.
 8. A szerszámokat WOCA Olajhígítóval tisztítsuk.
 9. A levegő hőmérsékletétől és a páratartalomtól (ideális értékek: > 18 °C, páratartalom alacsony és mérsékelt közt) függően 3-5 napos kikeményedési idő alatt a padlón ne végezzünk nedves ápolást.
 10. A kikeményedési idő elteltével a padlót tisztítsuk meg Natural fapadló szappannal vagy Olaj-Refresherrel, hogy a felületen védőréteget hozzunk létre.

A rendszeres tisztításhoz Natural fapadló szappant vagy Olaj-Refreshert ajánlunk. Olaj-Care ápoló vagy Ápolópaszta használata igény szerint.

További információk

Összetevők

Növényi olajkomponensek, izoparaffin, pigmentek (extra fehér). Kobalt bis (2-etilhexanoát)-ot tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.

Fizikai állapot

folyékony

Lobbanáspont

100

Sűrűség

0,88 – 0,98

Színek

natúr és fehér

Szag

enyhe

Szerszám

polírozógép bézs polírozó peddel, henger és pamut törlőruha

Szerszámok tisztítása

WOCA Olajhígítóval

Hulladékkezelés

Az üres tárolóedényeket és a termékmaradványokat a helyi előírásoknak megfelelően kell eltávolítani.

Kiszerelés

1 liter, 2,5 liter és 5 liter

Tárolás

A termék biztonságos helyen, gyermekek elől elzárva tárolandó. Hőforrásoktól (pl. napfény) távol tartandó. Fagytól óvni kell.